TRS Tandoori Masala - zmes indických korenín na grilovanie - 100g

Neohodnotené
Značka: TRS
€1,80
Skladom
Môžeme doručiť do:
2.11.2020
  • Využitie nielen v orientálnej a exotickej kuchyni
  • Unikátna zmes indických korenín
  • Obsahuje viac ako 18 zložiek
  • Pre milovníkov grilovania
  • Obsahuje napr. zázvor, chilli, muškátový oriešok, klinček

Detailné informácie

Podrobný popis

Tandoori masala je tradičné indické pikantné korenie, ktoré sa používa na prípravu mnohých pokrmov. Je neoddeliteľnou súčasťou kuracieho Tandoori a jedál ako Tikka, Paneer Tikka alebo Murg Makhani (maslové kurča). V našich končinách je obľúbené najmä na dochucovanie grilovaného mäsa a zeleniny.

Tandoori masala obsahuje: Koriander, extrakt z repy, zázvor, klinček, kardamón, senovka grécka, cibuľa, cesnak, horčičné semienko, zeler, paprika, rasca, čierne korenie, bobkový list, muškátový oriešok, škorica, chilli, soľ, prírodné farbivá (extrakty z kurkumy a papriky, oxid železitý), kyselina citrónová, citrónový olej, silice 

 

Ako variť s Tandoori

 

Tandoori je špeciálna zmes korenín určená na prípravu jedál v tradičných ázijských peciach, nazývaných Tandoor, ktoré na prvý pohľad pripomínajú obrovskú hlinenú vázu. Keďže v našich končinách v takýchto špecialitkách jedlo nepripravujeme, korenie Tandoori si najlepšie vychutnáte v kombinácii s grilovaným mäsom, zeleninou alebo syrom.

Korenie môžete použiť namiesto klasickej koreniacej zmesi tesne pred tepelnou úpravou pokrmu. Zmes obsahuje soľ, preto ho už nemusíte dosoľovať. Ak si však chcete výnimočnú chuť Tandoori vychutnať skutočne naplno, pridajte ho do jogurtu alebo olivového oleja a danú surovinu do tejto marinády vložte deň pred prípravou.

Kombinácia korenín v tejto zmesi podporuje trávenie, predchádza nadúvaniu a taktiež udržiava v zdraví ústnu dutinu. Má tiež protizápalové, antibakteriálne a antioxidačné účinky.  

 

Recept na Paneer Tikka masala pre začiatočníkov

 

Slávnostné indické predjedlo, Paneer Tikka masala, si zvládnu pripraviť aj menej skúsení kuchári. Jedinou výzvou je zohnať kvalitný Paneer – syr vyrábaný zrážaním pomocou ovocných kyselín. V špecializovaných predajniach však naňho čas od času natrafíte.

 

  1. Základom receptu je kvalitná marináda. Tú si pripravíte zmiešaním tučného gréckeho jogurtu, horčice citrónovej šťavy, čerstvého koriandra a mäty a zmesi korenia Tandoori masala.
  2. Syr Paneer vložte do marinády deň pred prípravou. Tradične sa tento pokrm pripravuje v spomínaných peciach Tandoor, vy ich môžete nahradiť grilom alebo rúrou.
  3. Aby ste sa vyhli gumenej konzistencii Paneeru, pred vložením do rúry ho nastriekajte olivovým olejom. 
  4. Potom Paneer pečte na najvyššej teplote 10 minút a na cca 150 °C ďalšie 3 – 4 minúty.

 

K Paneer syru sa hodia hlavne zeleninové prílohy alebo papriková salsa.

 

Prečo nakupovať práve u nás?

Produkty bez zbytočnej chémie

Takmer 100% produktov skladom

Predávame len to, čo sami milujeme

Široký sortiment stále rozširujeme

Poštovné už od 2,50€

Bezpečná platba

Poštovné zadarmo už pri nákupe nad 60€

30 dňová garancia vrátenia plnej sumy

Darček pri nákupe nad 100€

Množstevná zľava 5% už od 3 objednaných kusov

Dodatočné parametre

Kategória: Ostatné
Hmotnosť: 0.1 kg