Altevita marhuľové jadrá - horké - 150g

Neohodnotené
Značka: ALTEVITA
€2,49
Skladom
Môžeme doručiť do:
30.10.2020
  • Dodávajú ľudskému organizmu veľa minerálnych látok, predovšetkým horčík
  • Obsahujú draslík, ktoré sú pre náš organizmus mimoriadne dôležité
  • Veľmi zdravý, výborný produkt, na tú horkú chuť sa dá zvyknúť!
  • Môžete pridať do raňajkových teplých kaší, ale chrúmať i samotné
  • Vhodné ako pravidelná prevencia s výhodnou cenou

Detailné informácie

Podrobný popis

Pôvod horkých marhuľových jadier z divokých odrôd tohto ovocia siaha do Ázie. Ich výnimočnosť spočíva v obsahu vitamínu B17, ktorý sa z našej prirodzenej potravy postupne vytráca. Marhuľové jadrá slúžia vyslovene ako výživový doplnok, nie ako pochutina. 

Na trhu nájdete dva druhy marhuľových jadier, sladké a horké. Sladké jadierka pochádzajú z vyšľachtených odrôd marhúľ, ktoré rastú bežne v záhradách. Horké jadrá sú plodmi divoko rastúceho ovocia. Sú tvorené:

 

  • 50 % oleja, ktorý obsahuje esenciálne mastné kyseliny (Omega-6 a 3)
  • 25 % bielkovín
  • 8 % sacharidov
  • 5 % vlákniny

 

Bielkoviny a esenciálne kyseliny však nie sú hlavným dôvodom, prečo sa z horkých marhuľových jadierok stal veľmi populárny výživový doplnok. Terčom záujmu je chemická zlúčenina amygdalín, nazývaná aj ako vitamín B17

Jedna z teórií, ktorá hovorí o dôvodoch vzniku rakoviny je, že ju môže spôsobovať nedostatok tejto látky. Podľa druhej teórie sa amygdalín v tele štiepi na kyanid, ktorý môže ničiť nádorové bunky. Práve preto sa horké marhuľové jadrá považujú za účinnú prevenciu proti vzniku rakoviny.

 

Čo hovoria o amygdalíne odborníci

 

Americká Správa potravín a liečiv FDA horké marhuľové jadrá nepovažuje za preukázateľne účinný liek na rakovinu. Nájdu sa však i také vedecké výskumy, ktoré hovoria presný opak. Napríklad nemecká štúdia z roku 2016 potvrdila významnú protinádorovú aktivitu amygdalínu. 

 

Ďalšie pozitívne účinky horkých marhuľových jadierok

 

Horké jadierka z marhúľ majú pozitívny vplyv na kardiovaskulárny systém, imunitu, trávenie, metabolizmus a mozog. Esenciálne mastné kyseliny regulujú hladinu cholesterolu, krvného tlaku a zlepšujú prietok krvi v cievach.

 

Ako užívať horké marhuľové jadrá

 

Amygdalín môže byť vo vysokých dávkach toxický, a to z dôvodu, že sa v tele skutočne premieňa na kyanid. Predávkovanie sa prejavuje roztržitosťou, zrýchleným dýchaním či bolesťami hlavy. Za bezpečné množstvo pre dospelého človeka sa preto považuje maximálne 0,37 amygdalínu za deň, čo zodpovedá 3 malým jadierkam. Horké marhuľové jadrá nie sú vhodné pre deti, respektíve, ich užívanie je potrebné prekonzultovať s pediatrom.

 

Prečo nakupovať práve u nás?

Produkty bez zbytočnej chémie

Takmer 100% produktov skladom

Predávame len to, čo sami milujeme

Široký sortiment stále rozširujeme

Poštovné už od 2,50€

Bezpečná platba

Poštovné zadarmo už pri nákupe nad 60€

30 dňová garancia vrátenia plnej sumy

Darček pri nákupe nad 100€

Množstevná zľava 5% už od 3 objednaných kusov

Dodatočné parametre

Kategória: Marhuľové jadrá
Hmotnosť: 0.15 kg