Altevita bio poctivé ghí z vysočiny - prepustené maslo - 220ml

Neohodnotené
Značka: ALTEVITA
€7,99
Skladom
Môžeme doručiť do:
30.10.2020
  • Kompletne bez laktózy
  • Obsahuje vysoké množstvo minerálnych látok
  • Vhodné aj na vyprážanie
  • Vysoký bod prepálenia
  • Nezaťažuje trávenie

Detailné informácie

Podrobný popis

Čo je Ghí?

 

Ghí alebo prepustené maslo je kulinárskou pochúťkou, no taktiež verziou rastlinného tuku, ktorá je vhodná aj pre ľudí trpiacich intoleranciou na laktózu. Altevita BIO poctivé Ghí z Vysočiny je vyrábané z kvalitného českého BIO masla. Jedno balenie obsahuje 220 ml. 

 

Na hrianky aj vyprážanie

 

Za rodisko Ghí masla je dnes považovaná India, v skutočnosti však túto pochúťku poznali už naše prastaré mamy. Jeho hlavnou výhodou je vysoký bod prepálenia. Na rozdiel od klasického masla, ktoré už po niekoľkých sekundách v rozohriatej panvici začne horieť, Ghí môžete používať dokonca aj na vyprážanie.

Jeho schopnosť odolávať vysokým teplotám je zapríčinená „prepustením“, pri ktorom je z masla odstránená mliečna bielkovina. Práve ona v klasickom masle spôsobuje jeho rýchle prehorenie. Jedlám dodá veľmi jemnú a príjemnú maslovú chuť, a to i bez tepelnej úpravy.

 

Ghí maslo „vydrží“ viac ako bravčová masť

 

Bod prepálenie určuje teplotu, pri ktorej sa i zo zdravého tuku stane nezdravý. Mnohé látky totiž pri vysokých teplotách reagujú s kyslíkom, čím sa menia na voľné radikály, ktoré patria k silne karcinogénnym látkam. Medzi nich patria hlavne nenasýtené mastné kyseliny. Z tohto dôvodu by sme nemali pri tepelnej úprave jedla využívať nerafinované oleje alebo tie, ktoré majú nízky bod prepálenia. 

Nasýtené mastné kyseliny sú na tepelnú prípravu ako stvorené, pričom Ghí maslo tvoria takmer iba tieto tuky, preto je v tomto smere ideálnym produktom. Jeho bod prepálenie je dokonca vyšší ako u bravčovej masti. 

 

Porovnanie bodov prepálenia u najčastejšie používaných tukov:

 

  • Klasické maslo: 120 – 150 °C
  • Ghí maslo: 252 °C
  • Bravčová masť: 188 °C
  • Rafinovaný slnečnicový olej: 228 °C
  • Rafinovaný repkový olej: 200 – 205 °C

 

Ďalšie výhody Ghí masla

 

  • Vhodné pre ľudí s intoleranciou na laktózu – Ghí maslo je zbavené mliečnej bielkoviny, takže neobsahuje laktózu 
  • Ghí maslo neobsahuje žiadnu soľ 
  • Má vysoký obsah minerálnych látok – vápnik, fosfor, draslík, horčík, železo
  • Pri konzumácii v rozumnej miere podporuje imunitný systém – obsahuje silné antioxidanty (vitamín E a C)
  • Nezaťažuje trávenie ako klasické maslo 
  • Stimuluje tvorbu a vylučovanie žalúdočných štiav

 

Prečo nakupovať práve u nás?

Produkty bez zbytočnej chémie

Takmer 100% produktov skladom

Predávame len to, čo sami milujeme

Široký sortiment stále rozširujeme

Poštovné už od 2,50€

Bezpečná platba

Poštovné zadarmo už pri nákupe nad 60€

30 dňová garancia vrátenia plnej sumy

Darček pri nákupe nad 100€

Množstevná zľava 5% už od 3 objednaných kusov

Dodatočné parametre

Kategória: Maslá a krémy
Hmotnosť: 0.3 kg