Altevita bio kokosový cukor - 220g

Neohodnotené
Značka: ALTEVITA
€3,99
Skladom
Môžeme doručiť do:
27.1.2021
  • Vyrobený z nektáru kvetov kokosovej palmy
  • Z ostrova Bali v Indonézii
  • Oveľa menší glykemický index
  • 100% prírodný, nerafinovaný
  • Veľmi ľahko sa rozpúšťa

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Podpora trávenia
  • Zlepšenie imunity 
  • Antibakteriálne účinky
  • Prevencia proti kardiovaskulárnym ochoreniam 
  • Prevencia anémie
  • Výživa pre kosti 
  • Regulácia krvného tlaku 
  • Podpora libida
  • Metabolická rovnováha   

 

Altevita Bio kokosový cukor patrí medzi zdravé alternatívy k cukru rafinovanému. Má nízky glykemický index, vďaka čomu nezaťažuje váš organizmus, a ide o 100 % prírodný výrobok so širokým využitím. Môžete ho používať rovnako ako iné sladidlá. Je vhodný na sladenie nápojov, sladkých pokrmov a pečiva. Okrem zdravotných prínosov je cenený i v gastronómii, a to kvôli jeho príjemne karamelovej chuti

 

Kokosový cukor obsahuje

 

  • Viac ako 14 aminokyselín 
  • Vysoký podiel antioxidantov 
  • Vitamíny skupiny B
  • Vitamín C
  • Draslík 
  • Železo 
  • Horčík
  • Zinok 
  • Mangán 

 

Nováčik medzi sladidlami

 

Kokosový nerafinovaný cukor je v našich končinách nováčikom, čo však neplatí napríklad v takej Ázii, kde je využívaní už stovky rokov. Je vyrábaný z kokosových kvetov, ktoré sa po zbere varia. Týmto procesom sa vytvorí karamel, ktorý sa rozdrví, vďaka čomu kokosový cukor získava svoju typickú arómu. Jeho chuť sa líši v závislosti od konkrétneho druhu palmy a taktiež obdobia roka, kedy sú zbierané kokosové kvety. 

 

Sladká chuť – nízky glykemický index

 

Jedným z hlavných pozitív kokosového cukru je jeho nízky glykemický indexFilipínsky cukor ho má pod 30, japonský nad 40. Tento údaj nehovorí ani tak o tom, ako veľmi cukor zvýši glykémiu, ale skôr, ako rýchlo ju zvýši. To znamená napríklad i to, že kokosový cukor nie je sladidlom vhodným pred diabetikov, ako sa mnohokrát uvádza. Ak trpíte cukrovkou, kokosový cukor si musíte započítať medzi chlebové jednotky rovnako ako cukor obyčajný. Nízky glykemický index je však pozitívny z toho hľadiska, že nespôsobuje výrazne výkyvy glykémie, čím nezaťažuje náš organizmus, a energia z neho sa do tela vyplavuje postupne. 

 

Výživnejší ako hnedý

 

Kokosový cukor obsahuje 15 krát viac draslíka, takmer 35 násobne viac fosforu a asi desaťkrát viac zinku ako hnedý trstinový cukor. Plusom je aj menšia záťaž na pankreas a trávenie.

Nutričné hodnoty na 100 g:

Energia 1574 kJ/376 kcal
Tuky 0,1 g - z toho nasýtené: 0 g
Sacharidy 94,0 g – z toho cukry 94,0 g
Bielkoviny 1,0 g
Soľ <0,1 g

 

Prečo nakupovať práve u nás?

Produkty bez zbytočnej chémie

Takmer 100% produktov skladom

Predávame len to, čo sami milujeme

Široký sortiment stále rozširujeme

Poštovné už od 2,50€

Bezpečná platba

Poštovné zadarmo už pri nákupe nad 60€

30 dňová garancia vrátenia plnej sumy

Darček pri nákupe nad 100€

Množstevná zľava 5% už od 3 objednaných kusov

Dodatočné parametre

Kategória: Soľ, cukor, sladidlá
Hmotnosť: 0.22 kg